Foto

ASESOFT "spulbera" Rytas si devine LIDERUL Grupei E din Eurocup

Victorie de senzatie pentru campionii LNBM in cadrul rundei secunde din Eurocup. In fata propriilor suporteri, CSU Asesoft a reusit sa se impuna la 20 de puncte diferenta, 103-83, in fata unei echipe de traditie a Eurocup, Lietuvos Ryvas, fosta castigatoare - de doua ori - a competitiei.
Lituanienii au fost surprinsi inca din startul meciului, cand ploiestenii de la CSU Asesoft s-au instalat la conducere, distantandu-se tot mai mult pe foaia de scor. "Stranierii" lui CSU Asesoft (nici in acest meci jucatorii romani nu au evoluat) au mentinut avantajul pe tot parcursul meciului, Ryvas nereusind niciodata sa treaca la conducere. Cel mai prolific jucator al partidei a fost Dee Brown (foto), de la CSU Asesoft, evolutia lui fiind "incununata" in statistici de un "double-double".

Extrem de fericit dupa a doua victorie reusita in Grupa E din Eurocup, antrenorul gruparii prahovene, Vladimir Arnautovic, a declarat, pentru site-ul oficial al echipei:  “A fost un meci maraton, in care noi am trecut primii linia de sosire. Nici nu mai conteaza la cate puncte am castigat in aceasta seara, o victorie ramane o victorie si la 20 de puncte, dar si la unul singur, pe o ultima aruncare. Este bine insa ca am evitat emotiile unui final incins, chiar daca baietii mei au avut o cadere in debutul ultimului sfert, pe care le-am reprosat-o atat pe teren, la time-out, cat si dupa meci. Atunci cand intalnesti o echipa de Euroliga, intrucat trebuie sa recunoastem, Lietuvos este o formatie excelenta, ai nevoie sa ramai concentrat pe toata durata celor 40 de minute. Toti jucatorii formatiei din Vilnius pot arunca din spatele semicercului, cu exceptia lui Kavaliauskas, si sunt fericit ca baietii au inteles acest lucru. Am obtinut o victorie imensa, dar daca ne vom gandi prea mult la meciul din aceasta seara, este posibil sa nu mai dam randamentul scontat in jocurile ce vor urma. Am castigat o batalie, dar nu si razboiul. Mai este mult pana departe”.

Pentru CSU Asesoft, au inscris:

Lee - 19p
Brown - 18p (4x3), 14 pase decisive
Flowers - 14p (1x3)
Pelekanos - 13p (2x3)
Mohammed - 13p (1x3)
Hayes - 9p (3x3)
Runkauskas - 8p (2x3)
Labovic - 7p (1x3)
Cooper - 2p

Dupa doua etape, clasamentul in Grupa E din Eurocup este urmatorul:

1. CSU Asesoft Ploiesti               2     0     184     158     
2. Banvit Bandirma                        2     0     157     137
3. Lietuvos Rytas Vilnius              1     1     175     168     
4. Krasny Oktyabr Volgograd       1     1     154     159     
5. Hapoel Ierusalim                      0     2     154     159     
6. Partizan NIS Belgrad                0     2     126     169

Urmatorul meci al lui CSU Asesoft in Eurocup va avea loc saptamana viitoare, miercuri 29 octombrie, in Turcia, contra lui Banvit Bandirma, cealalta echipa neinvinsa din Grupa E.

foto: CSU Asesoft

Parteneri